Boeken weggeven in plaats van verkopen. Waarom?

Naar aanleiding van het project ‘ontspullen’ besloot ik om boeken gratis weg te geven. Maar voordat ik dat besloot ging er best nog een woordenwisseling met mijn spiritueel lerares aan vooraf.

‘Ik mag toch ook wel een keer geld ontvangen? Ik geef al zo veel gratis weg’, was mijn reactie op haar voorstel om ze weg te geven. ‘Als je mij ervan kan overtuigen waarom dit beter is voor mijn proces doe ik het. Maar tot nu toe ben ik nog niet overtuigd’.

Ik snapte er helemaal niks van. Hoezo de ervaring zit in het geven en niet in het ontvangen?, voelde ik lichtgeïrriteerd.

‘Vertrouw je mij?’, vroeg ze toen. ‘Wil jij spiritueel groeien?… Dan haal je nu alle boeken van internet af en geef je ze weg aan wie dat maar wil. De ervaring zit niet in het ontvangen. De ervaring zit in het geven.’

Terwijl ik alleen maar verwardheid voelde besloot ik toch haar raad te volgen. Ik plaatste de story en vertrouwde opnieuw op m’n proces. En omdat zoals gezegd de ervaring zou zitten in het GEVEN koos ik ervoor om ze persoonlijk rond te brengen.

Met het rondbrengen begreep ik voor het eerst wat ze al die tijd bedoelde.

In het ervaren en voelen van de verbinding, inspiratie en liefde voelde ik vreugde, plezier en zit het geluk.

Het geluk zit niet in het ontvangen van geld. HET GELUK ZIT IN DE ERVARING. Het ervaren van mijzelf en mijn gevoel.

Ik ontmoette zó veel leuke, mooie, fijne mensen dat ik hier zelfs nog graag voor had betaald als dat nodig zou zijn geweest!

Een ervaring, onbetaalbaar en opende mijn ogen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.