Buiten en alleen op het strand geslapen

27 augustus 2021, Glyfada (Griekenland)

Buiten slapen, onder de sterren, de maan en de zon, ging er een keer van komen. Want nadat ik de auto dinsdag achterliet was één ding heel helder: terug naar de auto ga ik niet.

Ook al belde ik de eerste avond bij meer dan 40 huizen aan, het lukte niet om voor die avond een slaapplaats te vinden. 19 keer kreeg ik ‘nee’ op m’n request.

Ik kon wel buiten slapen, maar wat ik voelde, hoorde, was een stem die zei dat ik dat pap en mam echt niet aan kon doen.

De hotelovernachting die ik kreeg aangeboden via Instagram gaf me de ruimte om te voelen en ontvangen wat ik echt verlang te ervaren. De extra nacht die hier achteraan kwam gaf nog meer tijd en rust.

‘Is de grens bereikt? Ga ik terug naar mijn auto?’

Ik ga mijn lot niet in handen leggen van een familie bij wie ik wel of niet mag slapen of iemand die een hotelovernachting aan me geeft. De kans is aannemelijk dat ik vaker dan alleen nu geen slaapplek vind.

‘Heb ik echt mijn auto nodig om verder te reizen?’

Nee, natuurlijk niet! Deze ervaring wens ik zelfs te hebben. Volg dit verlangen, neem je verantwoordelijkheid en hou veiligheid voorop.

Pap en mam lichtte ik in met dat dit er aan ging komen. ‘Ook al weet ik dat jullie het niet fijn vinden dat ik dit doe, ik heb deze ervaring nodig. Het komt goed.’

Gisteren voelde ik me zo vrij en ontspannen dat ik wist dat opnieuw zoeken naar een slaapplek bij mensen geen zin had om te doen.

Ben vertrokken naar een andere plaats en kreeg op de vraag waar ik op het strand kon slapen de tip voor dit kleine, rustige strand.

Ik voelde me veilig en heb super geslapen.

Ik ben vrij en kan weer verder.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.