Dag 14 – Geen energie meer om nog na te denken en overgave in Italië

30 juni 2021, Loreggia (Italië)

Als dag 14 (gisteren) een kleur mocht krijgen dan was het deze kleur. Blauw maar dan net niet zwart. Na 5 uur onderweg te zijn geweest naar Venetië, heb ik uiteindelijk geen stap in deze stad gezet. Alles in me schreeuwde ‘zo snel als mogelijk wegwezen hier’. Met het gevoel in m’n lijf dat ik geen idee meer had hoe ik ooit nog uit deze situatie ging komen, draaide ik me om en reed ik maar gewoon dezelfde weg terug zoals ik ook gekomen was. ‘Terug naar waar het goed was.’

De dag herinnerde mij er aan dat ik terug mag naar leven vanuit mijn gevoel. En vertrouwen, altijd. Loslaten van vooruit denken en plannen. Plus prioriteiten kennen en stellen. Gelukkig is elk moment een nieuw moment om er weer iets van te maken.

Toen onrust op dag 14 zijn toppunt bereikte was er alleen nog maar ‘overgeven aan de situatie’.

Geen energie meer om nog na te denken en voelde alleen nog maar: ‘weet je wat, ik zie het allemaal wel’

Bijzonder genoeg begon het juist toen weer goed te stromen…

Ik erkende mijn verlangen naar geborgenheid, verzorging en een veilige haven. Werd vervolgens op dag 15 wakker voor de deur van dit warme gezin en ze plukte me letterlijk van de straat.

Wat voelde ik mij welkom.
Wat ben ik welkom.

En wat een perfecte timing…

Zoals dat hun Engelssprekende dochter toevallig weer even thuis woonde, dat ze toevallig na een weekend weg weer heel even thuis waren, dat toevallig de kleinkinderen in huis waren en dat we al eerder elkaars pad hadden gekruist en dat ze toen al enige bezorgdheid voelde bij het zien van deze ietwat verdwaalde Nederlandse waarvan ze geen idee hadden waar die naartoe ging.

Wat een geluk dat zij zich gerustgesteld voelde toen ze zagen dat ik juist voor hun deur vredig in m’n auto lag te slapen. En dat ze blij waren dat ik juist hun huis had gevonden.

Mijn hart stroomt over van de liefde die vloeit in dit gezin. Als dit is hoe de Italiaanse cultuur is, heb ik voor altijd mijn hart aan de mensen van dit land verloren.

‘La vita è bella’ – Het leven is moooi

❤️

‘Goditi la vita!’ – Geniet!

?? Grazie

Ik hou van jullie!

??

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.