Dag 74 – IK BEN VRIJ !

29 augustus 2021, Athene (Griekenland)

Heb vrijdag een hotel voor mezelf geboekt. Niet vanuit angst, wel vanuit het verlangen om totaal vrij te zijn.

Van 14:00 tot 2:00u liep ik met mijn backpack in de zomerhitte van Athene – en hoe nat mijn T-shirt ook was – om 1:00 uur ’s nachts lachte ik nog steeds om het feit dat ik nog niet dé slaapplek had gevonden. Probeerde twee hostels, een kraakpand met krakers, een bankje op het park en was zelfs bereid om naar een daklozencentrum of een kerk te gaan. Overal was het onmogelijk. Alles voelde even goed.

Het was voor mij duidelijk dat alle gebeurtenissen van die dag mij iets wilden vertellen. Namelijk dat ik die dag zelf mocht (moest) kiezen waar ik ging slapen.

‘Wat verlang je te ervaren? Ga dat gevoel geven’, zei Jeannette.

Wat ik verlangde, en ook al 12 uur lang voelde, was gewoon lekker vrij zijn. Ik voelde me vrij, maar realiseerde me ook dat ik mezelf nog niet écht toe stond om totaal vrij te zijn. ‘Want ik heb mijn 1 euro per dag project, daar kan ik toch niet van afwijken?’

‘Er is 1 wet, 1 regel: geef het gevoel wat je verlangt te ervaren’, appte ze me toen.

Betekent dat ook dat ik de 1 euro regel mag loslaten?

‘Je mag de 1 euro loslaten als het ook 0 euro kan zijn.’

En daarmee viel het kwartje. Want alles wat ik die dag ervaarde, voelde, kwam uit mij. Ik voelde me vrij. Liep rond in vrijheid.

Bij geen enkele ervaring in de afgelopen 74 dagen had ik geld nodig gehad om mijn verlangen te vervullen. Elk gevoel kwam uit mij.

Dus: ja! het kan net zo goed 0 euro zijn als 1 euro. De ervaring staat compleet los van geld.

Het was op dat moment (en altijd natuurlijk) aan mij om te bepalen op welke manier ik mij totaal vrij kon voelen. Zonder angst en zonder enige schaamte koos ik ervoor een hotel te boeken.

‘Want, ben altijd je eigen beste vriend.’

Het voelt alsof een ketting is losgebroken.

Wat ik nu helder voel, zie en herken is dat niks in het leven vast is. Wanneer je leeft vanuit gevoel, in verbinding met jezelf, is alles veranderlijk en altijd in beweging.

Als je dat kunt zien, voelen en accepteren ben je echt vrij.

??❤️??

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.