Doordenken voor doelgerichter werken

Misschien heb je het woord ‘journalen’ al vaak voorbij zien komen. Maar ken je het idee van ‘doordenken’ ook al?

Het ‘niet hebben van overzicht’ is mijn allergrootste oorzaak van onrust. En om dat heerlijke wenselijke overzicht weer terug te krijgen gebruik ik de doordenken-methode.

Doordenken helpt mij om doelgerichter, productiever, effectiever en efficiënter te werken. Het brengt overzicht en geeft me inzicht in de volgende stappen die ik kan zetten. Een onoverzichtelijk doel wordt hierdoor behapbaar en haalbaar.

Bij de doordenken-methode start je met het formuleren van één, twee of drie vragen. Vragen waarop jij antwoord wilt en die jou helpen snelheid te houden in je vooruitgang.

Voorbeelden van vragen zijn:
– Welke dingen houden mij nou écht tegen om die volgende stap te zetten?
– Wat is precies de reden dat ik binnen dit project geen vooruitgang zie?
– Wat heb ik nodig om meer rust te voelen in mijn werkweek?
– Waar wil ik de komende maand naartoe met project A?
– Wat heb ik voor project A nodig om daar te komen?

Daarna ga je (zonder te stoppen) minimaal 25-30 minuten vrij schrijven in je notitieboek. Alle mogelijke antwoorden die in je op komen schrijf je op. Die antwoorden worden steeds beter (waanzinnig goed!) en na 25 minuten krijg je de antwoorden en inzichten die jij op dit moment nodig hebt om vooruit te komen.

Schrijf ALLES op. Ben daarbij niet kritisch op de antwoorden die je onbewustzijn aan jou doorgeeft. En stel ook niet de vraag of het wel zo’n goed idee is om dat antwoord daadwerkelijk op te schrijven.

Vertrouw erop dat alle antwoorden al in jou zitten. Je hebt alleen de rust en het overzicht nodig om die antwoorden te horen.

Wil je echt mega vooruitgang boeken? Gun het jezelf dan om dit minstens drie keer per week te doen. En plan dit in je agenda!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.