Een dag uit het leven van een Griek

17 november 2021, Kyparissia Beach (Griekenland)

Het komt zelden voor dat het in november nog zo nazomers warm is dat de open haard nog geen één keer heeft aan gehoeven om het huis te verwarmen.

Voordeel hiervan is wel dat we nog steeds kunnen werken in t-shirt en ik EINDELIJK m’n eerste duik heb genomen in de zee die nog een temperatuur heeft van 21 graden.

Ik begin steeds meer te wennen aan de gebruiken en het ritme van hier. Slapen doen we tot 7.00 of 8.00 uur. Met werken beginnen we (afhankelijk van de luchtvochtigheid) om 8.00 of 9.00 uur, de eerste pauze is om 11 en na drie weken begrijp ik dat wanneer ik om 13.00 uur vraag of we zullen eten ik altijd een ‘nee’ krijg op dat request. Want, eten doen we om 14.00 uur.

Met fruit hoef ik niet eerder aan te komen dan rond 16.00 uur. Dat is hetzelfde moment als de werkdag voorbij is.

Dan gaan we naar huis. Mensen doen een dutje. En vandaag maakten we een plons.

‘s Middags is er nergens iets te beleven. De straten zijn leeg (want winkels zijn tussen 14.00 en 17.00 uur dicht). En vanaf 18.00 uur is er ruim tijd voor het avondprogramma.

Heel gewoon is het tussen 20.00 en 21.00 uur te eten en daarna nog ergens naartoe te gaan. Over het algemeen gaan de meeste Grieken pas tussen 1.00 en 3.00 uur naar bed.

Aan het grootste deel van het ritme pas ik me aan. Maar het slaapritme van vóór 0.00 uur slapen hou ik lekker Nederlands. Hoe meer nachtrust, hoe beter. Dus laat ik me vooral bij die gewoonte houden. Wanneer mijn hoofd het kussen raakt, ben ik vertrokken?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.