Heb ik mijn paradijs gevonden?

Heb het al een paar keer geroepen, maar als het paradijs op Aarde bestaat heb ik mijn paradijs (voor nu) hier in Kyparissia gevonden. Hoe dichter ik bij de natuur ben, hoe meer ik me realiseer hoe goed ik me daarbij voel.

Met zowel bergen als de zee, de zon en een zacht klimaat is de grond vruchtbaar en wordt de beschikbaarheid van deze schatten hier door iedereen gekoesterd.

Olijven die olijfolie geven, bomen die sinaasappels, citroensap, mandarijnen, granaatappels, cactusvruchten, noten en amandelen geven. Velden met courgetten, aubergines en alle varianten paprika.

Melkdistel (dat we in Nederland kennen als onkruid) wordt gegeten onder de naam chórta. Zeezout schep je van de rotsen. En al het afval hout wordt verzameld om de huizen en appartementen te verwarmen.

Is er wat te eten, dan wordt het gedeeld;
in plaats van ik is het wij.

Kijk ik ‘s nachts naar buiten, zie ik zonder lichtvervuiling miljoenen sterren in een grote zwarte ruimte die we het heelal noemen. Me er aan herinnerend waar we het mee mogen doen.

En die altijd zichtbare horizon van de zee, die laat me voelen hoe bijzonder het is om op deze planeet Aarde te zijn.

Wanneer ik vroeger de kans had was ik buiten te vinden. Spelen op de boerderij of rondfietsen en kletsen met mensen.

Nu mag ik in bomen klimmen voor m’n werk, weet ik hoe ik kan koken met het eten dat in m’n handen komt en hoe m’n vleugels uit te slaan.

Zoals die paradijsvogel zo vrij

Eenvoud geeft leven
en creativiteit

Voelen
Spelen

Vandaag
Altijd

Hoe ziet jouw paradijs eruit?

19 november 2021, Kyparissia (Griekenland)

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.