Hoe hypnose er voor zorgde dat ik nu wel zichtbaar durf te zijn online

Als ik kijk naar wat er de afgelopen maanden in mij is veranderd, merk ik dat ik het bijna niet meer te geloven is dat ‘zichtbaar zijn’ in het begin van dit jaar nog mijn allergrootste angst en belemmering was die me tegenhield in het realiseren van al mijn doelen.

Het ‘niet willen opvallen’, ‘vooral doen wat anderen ook doen’ en ‘doe maar “normaal” dan doe je al gek genoeg’, waren overlevingsstrategieën die mij tot dat moment verder hadden geholpen in het leven. Ik had het gevoel dat dit “regels” waren om vriendschappen te kunnen hebben en behouden.

Ik geloofde dat: doen wat anderen doen = verbondenheid = zekerheid = veiligheid = overleven.

Met mijn rationele brein kon ik ook wel beredeneren dat dit een stomme overtuiging was. Want, dacht ik, wie mij niet kan respecteren om wie ik ben inclusief mijn ondernemerschap, hoef ik niet zo perse als vriend, vriendin of kennis om me heen te hebben. En toch liet ik me in mijn handelen en vooruitgang tegenhouden door die ingeslepen overtuiging.

Ik wist dat als ik hier niks mee zou doen ik doodongelukkig zou eindigen. Als online ondernemer moest ik mezelf gaan laten zien. Dus toen ik hoorde over het fenomeen, de kracht en mogelijke impact van hypnose zocht ik een hypnotherapeut die me van mijn probleem af kon helpen.

In drie sessies veranderde ik mijn overtuiging. Deze verandering bracht me in beweging en de weg leek ineens zomaar vrij te zijn.

Ik geloof en voel nu tot in het diepste van mijn hart dat als IK nu achter mijn keuzes sta, het goed is. En dat is het enige nog wat telt.

In plaats van de mening van een ander te gebruiken als maatstaf ben ik nu zelf de persoon die toestemming geeft voor wat ik mag maken en wil doen.

Deze mega zichtbare verandering (letterlijk en figuurlijk) is de grootste bevrijding die ik voor dit moment had kunnen krijgen.

Hoe logisch het ook klinkt, deze verandering van overtuiging heeft me laten inzien dat goedkeuring en toestemming krijgen van een ander binnen vriendschap helemaal geen norm mag zijn.

Voor mij betekent vriendschap belangeloos respect hebben voor elkaar. Iemand zijn eigen weg laten gaan. En uit liefde voor elkaar bij elkaar horen.

Foto gemaakt door Maxim Leurentop

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.