Netflix dodelijk voor creativiteit?

De afgelopen weken had ik geen Netflix tot mijn beschikking en zonder het op dat moment nog te beseffen had dit ontzettend veel impact op mijn creatieve proces. Met enkel muziek op de achtergrond leefde ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in mijn eigen bubbel van gevoelens en gedachten.

In die bubbel stroom ik over van creativiteit. Ideeën en inzichten komen tot mij. Ik ervaar rust, voel intens veel vertrouwen en alles valt zonder enige moeite op zijn plek. Het ‘willen’ en ‘verwachten’ laat ik los. En hoe onstuimig mijn leven soms ook lijkt te lopen, echt alles komt altijd goed.

Toen ik zaterdag besloot weer een avond te Netflixen voelde ik me aan het einde van de avond “doods”. De duidelijke en heldere verbinding die ik al die weken met mezelf had gevoeld was tijdens die avond Netflix helemaal weg.

Ik realiseerde me dat consumeren en produceren helemaal niet samen gaan. Netflix consumeren blokkeerde mijn flow en creativiteit. En ik besefte: het één kan er onmogelijk tegelijk zijn met het ander.

Onlangs zei mijn coach tegen mij: op het moment dat je weet en je bewust bent van wat je verlangt te ervaren, ga je de noodzaak voelen om daar een prioriteit van te maken. Prioriteit in aandacht en tijd.

Mijn verlangen is ‘vrijheid’ te ervaren. Vrijheid in tijd, vrijheid in plaats, vrijheid in zijn wie ik echt ben. Volledig vrij voelen en vrij zijn. Waar en met wie ik ook ben, wat ik ook doe.

Ook verlang ik creativiteit te ervaren. Ik hou van maken, geniet van verbinding, delen en geven. Hoe meer ik mijn tijd en aandacht geef aan het maken van nieuwe dingen, om deze vervolgens met iedereen te delen, hoe vreugdevoller en vrij mijn leven voelt voor mij.

Afstand doen van Netflix, Videoland en Pathé Thuis blijkt nu een manier om meer vrijheid en creativiteit te ervaren. Het weghalen van ruis (die gaat van buiten naar binnen) brengt mij beter in contact met wie ik echt ben.

Juist in die modus (van binnen naar buiten) voel ik mij fijn. Dan voel ik dat ik leef. En hoe meer ik daar van geniet, hoe meer ik ervoor kies om dit gevoel nog meer te ervaren.

Welk verlangen is voor jouw belangrijk om in dit leven te ervaren? Ben jij je daar bewust van?

creativiteit flow voelen intuïtie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.