Hoe interessant vind ik geld eigenlijk echt?

In m’n stories deelde ik al dat ik me op dit moment verdiep in het thema ‘geld’. Wat is o.a. een money mindset? Hoe past dit bij mij? En wat betekent het om ‘geld’ interessant te vinden?

Met een money mindset heb of ontwikkel je een positieve mindset (overtuiging, mening, gevoel) ten opzichte van geld. ‘Geld is mooi en verwelkom ik graag in mijn leven’. Plus, je vindt het onderwerp ‘geld’ interessant.

Je kunt de interesse voor het onderwerp ‘geld’ vergelijken met een interesse (hobby) voor auto’s, duurzaamheid, spiritualiteit, muziek, fitness, autosport, voetbal, gezondheid en eten interessant vinden.

Je bent nieuwsgierig naar het onderwerp ‘geld’. Hoe kun je geld verdienen? Welke verdienmodellen zijn er allemaal? Wat is beleggen? Hoe kan ik dat doen? Wat zijn fiscaliteiten? Etc.

Vind jij een onderwerp leuk, interessant en past dit echt bij jou, dan voelt het bezig zijn met dit onderwerp vreugdevol. Het is/word je passie.

En doordat je er zo veel plezier aan beleeft gaat daar bewust en onbewust veel van jouw aandacht naar uit. Hoe meer jij bezig bent met je passie hoe beter en handiger jij daar in wordt.

Vind jij vanuit jouw zijn ‘geld’ super interessant, dan is ‘geld’ jouw spel. Net als dat autoracen het spel is van een autocoureur. En de huid het spel is van een schoonheidsspecialiste.

Vind jij het onderwerp ‘geld’ eigenlijk helemaal niet zo interessant en maak jij liever muziek, speel jij graag in films of wil jij mensen aan het lachen maken? Dan is jouw passie waarschijnlijk zingen, muziek maken, acteren of grappen vertellen. Jouw passie is niet ‘geld’.

Jij verlangt jezelf te ervaren in wie jij echt bent. Het is jouw verlangen om te doen waar jij blij van wordt.

Iedereen kan een positieve mindset ontwikkelen ten opzichte van geld. Maar wil jij ook van ‘geld’ jouw passie maken, dan kun alleen jij VOELEN of dit ook echt bij jou past.

Ik dacht altijd dat ik het onderwerp ‘geld’ heel erg interessant vond. Maar als ik dit onderwerp echt interessant zou vinden zou ik me daar elke dag in verdiepen. Dan zou ik de hele dag nadenken over handigheidjes in relatie tot geld. Maar daar kan ik mij helemaal niet toe zetten.

‘Spiritualiteit’, ‘het leven’, ‘het mens zijn’, ‘intuïtie en gevoel’ vind ik veel interessanter. Bewust en onbewust gaat daar al mijn aandacht naar uit. Dat is míjn passie.

Ik heb veel respect en bewondering voor iedereen die zijn passie kent en deze durft te volgen. (Dus ook de passie voor geld.) Mensen met een passie willen gewoon leuke dingen doen op hun eigen manier. Daar, in dat spel, zit hun vreugde, voldoening en plezier.

Bolivia, Potosi (2019)

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.