Hoe voller een proces is, hoe meer WAARDE-VOL dat resultaat kan zijn

Eén van de grootste frustraties die ik in de eerste zes maanden van dit jaar voelde was het gevoel dat ik altijd veel verder wilde zijn. Mezelf vergelijken met mensen die al verder zijn en het liefst willen dat ik dat morgen ook had.

Maar met de tijd realiseerde ik me hoe hard het werken is om überhaupt één stap verder te komen. Willen en vinden dat ik het zogenaamd “verdien” dat het allemaal sneller gaat werd daarmee ineens super oneerlijk. Want hoe waardevol is iets nog als ik van vandaag op morgen zou hebben waar een ander jaren over heeft gedaan?   

Het resultaat van die ander waar ik zo veel bewondering en respect voor heb, is juist zo veel waard omdat iemand daar dag in dag uit zijn hele ziel en zaligheid in heeft gestoken. Het succes en resultaat dat we vandaag van iemand zien, is het resultaat van meestal JAREN elke dag kiezen om aan dat resultaat te werken.

Als het mogelijk zou zijn dat iedereen dat zelfde resultaat binnen de kortste keren óók heeft gerealiseerd, dan is dat succes helemaal niks meer waard.

De waarde van een resultaat wordt niet bepaald door het resultaat an sich, maar door alles wat iemand daar voor heeft moeten geven. De tijd, de energie, de moed, de verbeeldingskracht, de creativiteit, het doorzetten, het anders durven zijn, het durven kiezen. En vaak ook de eenzaamheid die iemand heeft gevoeld op de momenten dat niemand in het succes geloofde, behalve die persoon zelf.  

Hoe voller dat proces is, hoe meer WAARDE-VOL dat resultaat kan zijn.

Elk mens verdient wat hij heeft omdat hij daar zo veel voor heeft gegeven.

Dus in plaats van ontevreden al verder willen zijn, koester ik nu wat ik vandaag wel heb.

Doe jij met me mee?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.