Hoe werkt het spel van geld?

Zodra ik de noodzaak aan geld verdienen leidend laat zijn in wat ik doe, blokkeer ik direct helemaal in mijn vertrouwen en creativiteit. Dat is toch niet hoe het mag zijn?!

Toen ik begon met ondernemen was eigenlijk al best snel mijn hoofddoel ‘zo snel als mogelijk geld verdienen en als het kan ook het liefst zo veel mogelijk’.

Daarvóór was ik wel gestart vanuit de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de wereld en het leven van anderen, maar in de uitvoering schoot ik telkens toch door naar de vraag: en hoe ga ik dan zo snel als mogelijk omzet maken en geld verdienen?

De weerstand die ik daarbij voelde was zo destructief voor mijn zelfvertrouwen en creativiteit dat ik me bewust werd dat ik echt dit onderwerp moest onderzoeken.

‘Wat is geld? En wat maakt dat je met een zinvol leven geld ontvangt? Hoe werkt dit spel?’

Ik weet van mezelf dat ik super ongeschikt ben voor – en doodongelukkig wordt van – het verkopen van een willekeurig product of dienst waar niet mijn hart ligt. Ik kan dit gewoon niet en daarin ligt ook meteen het antwoord.

Mijn ideaal is vrij zijn, vrij voelen en vrijheid leven in de breedste zin van het woord. Daar sta ik voor en alles wat ik daarin doe moet kloppen.

Mijn zoektocht gaf me het antwoord dat ik erop mag vertrouwen dat wanneer ik mijn projecten doe vanuit voelen, geven, zelfvertrouwen, toewijding, liefde en op mijn eigen manier, maakt dat ik ontvang.

‘Geef en je zult ontvangen wat je nodig hebt: jezelf’, zegt mijn spiritueel lerares.

‘Doe dit, geef jezelf en werk kei hard en dan komt geld naar je toe.’

‘Hoe minder jij geld interessant gaat vinden, hoe rijker jij wordt.’

Ik merk dat ik dit zelf ook zo kan en durf te voelen. Maar dat ik juist door het onbegrip vanuit mijn omgeving aan het twijfelen wordt gebracht.

Ik weet nog helemaal niet exact wat ik ga geven en hoe geld naar mij toe komt. Dit is (juist) mijn proces en omarm ik.

Ik onderzoek.

Ik maak.

Ik vertrouw.

Ik deel.

Ik geef.

Ik ontvang.

In liefde.

??

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.