‘Ik doe er toe als ik erkenning krijg voor wat ik doe’

Loslaten en onthechten gaat niet alleen over spullen en relaties, maar ook over overtuigingen. O.a. waarmee we hopen het gevoel van erkenning te ervaren.

‘Ik doe er toe als ik een florerende onderneming heb met een resultaat van 200.000 euro.’

‘Ik ben het waard en heb me bewezen als ik 20.000 volgers heb.’

‘Ik voel me geliefd als ik een relatie heb.’

‘Ik voel me gewenst als …’

Het is natuurlijk een illusie om te geloven dat ik met het behalen van dát resultaat ineens dat diepe gevoel van zingeving en zinvol, waardevol bezig zijn, ga ervaren.

We zijn van nature gevoelsmensen.
Geen rondlopende hoofden en controlefabrieken.

We leven om de verbinding te voelen met wie we zijn. Het verlangen dat we hebben als vuur en drijvende kracht achter alles wat we doen erkennen, voelen, en dat vervullen. Met de talenten en krachten die we hebben gekregen en al in ons dragen. En de inspiratie die we via onze intuïtie ontvangen, zichtbaar maken. Bijdragen aan het geheel op onze eigen, unieke manier.

Wanneer dat in lijn is met elkaar voelen we dat we leven. Dan voelen we ons blij, vreugdevol en voelen we dat het klopt. Dan hebben we niks van buitenaf nodig om ons voldaan te voelen. En dan ervaren we een waardevol, zinvol en overvloedig leven.

‘Doe ik wat ik doe omdat ik geloof dat ik er dan toe doe? Doe ik dit om erkenning te krijgen en me geliefd te voelen? Doe ik dit omdat anderen er wat van vinden als ik stop? Doe ik dit omdat ik vind dat ik moet doorzetten en geen opgever wil zijn?’

Voor wie?

Je doet er al toe.
Je bent al gewenst.
Je bent het al waard.
Je hoeft hiervoor niks te doen.

Focus op jezelf.
Focus op wat je voelt.

Als jij niet voelt dat dit is waar jij jouw kostbare tijd, jouw liefde en jouw energie aan wilt geven, waarom dan ermee doorgaan?

Welk gevoel verlang jij te ervaren?
Wat is jouw lievelingsgevoel?
Waarom doe je wat je doet?
Sta jezelf toe.

Je zit nergens aan vast. Je kunt altijd weer iets anders kiezen of het op een andere manier doen. Je bent al vrij. Er is niemand die jou ergens in kan vasthouden als jij dat niet wilt.

Ga op zoek naar je overtuigingen.
Welk verhaal vertel jij?
Is het wel écht zo? Of denk je dat maar?

In Liefde

Geschreven op 25 februari 2022, Nederland

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.