Ik voelde me zo rijk en nu voel ik me arm en leeg…

12 september 2021, Barcelona (Spanje)

‘Toen ik met 1 euro per dag rondreisde voelde ik me de allerrijkste persoon op aarde. Nu ik weer de vrijheid heb om alles te kopen voel ik me arm.’

Nooit gedacht dat de transformatie die ik (in ondertussen al 90 dagen) ging doormaken zo’n contrast zou zijn.

De afgelopen week sliep ik meerdere nachten in een hotel en kon ik eten wat ik maar wilde. Ik trakteerde mezelf op van alles en nog wat. Roomservice, sushi (ja vis), healthy food van @honestgreens en zoet.

Telkens verwachtte ik me dat het me blij zou maken – ‘want eindelijk kan dat weer allemaal’ – maar in tegenstelling tot vreugde ervaar ik het als zó saai, donker en leeg.

Saai om iets te kopen en er vervolgens niks mee te doen behalve consumeren. Donker omdat de sprankeling van mijn leven zit in de verbinding en het contact met al die mooie mensen. En leeg omdat er zo weinig in te beleven is.

Ik verwachtte dat meer dingen weer kunnen doen, betalen, kopen me extra dankbaar en rijk zou laten voelen, maar de ervaringen van deze week herinneren me aan een onbewuste leegte die ik voorheen voelde in het leven.

Een leegte, verveling, die ik nooit herkende als gevolg van een gemis. Het gemis van niet afgestemd zijn (doen en ervaren) op dat waar ik eigenlijk echt naar verlang.

Een soort van mismatch / blokkade in de verbinding met mezelf, mijn gevoel, waardoor ik een situatie niet écht als vreugdevol beleef.

En dat geeft me een totaal andere kijk op het consumeren van iets.

De consumptie is bijzaak. Zeker niet het doel.

Voor mij staat dit los van dankbaarheid en ondankbaarheid voor dat wat wel is.

Dit gaat over het ontdekken en bewust worden van mijn échte geluksleven en geluksgevoel.

Over het weten en kennen van rijkdom.

Over geven en de ervaring ??

?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.