In je eentje op de foto gaan. Ik vind het nogal wat…

In je eentje op de foto gaan. Ik vind het nogal wat…

Een paar jaar geleden moest ik er zelfs helemáál niks van hebben! ‘Dat is allemaal zo geposeerd, onspontaan en nep hè!’, zei ik dan met een ongemakkelijk gevoel. Foto’s uit die tijd met mij alleen zul je daarom weinig vinden…

Dat gevoel heb ik nog steeds een beetje. Dus met dat opgelaten gevoel sloot ik ook deze fotoshoot af. De rest van de dag dacht ik alleen maar: ‘ohhhh jeetje, heb ik hier wel goed aan gedaan? Had ik me niet beter moeten voorbereiden op wat ik wil uitdragen? Laten de foto’s wel zien wie ik echt ben? Is het niet allemaal too much en overdreven?’

Met die gedachten en gevoelens van onzekerheid moest ik het daarom echt een paar dagen laten bezinken. Een ogenschijnlijk kleine handeling maakte dus toch een grote indruk op mij.

Want het maken van de foto’s was één ding. Het delen van mijn geposeerde hoofd op internet is het tweede. Dát vind ik nog véél spannender.

Ik had tegen mezelf kunnen zeggen: ‘nee, als jij je daar echt niet goed bij voelt moet je dat gewoon niet doen.’ Maar als ik mijn doel wil bereiken en mijn bedrijf wil opbouwen zal ik toch moeten. Dan móet ik wel het ongemakkelijke en oncomfortabele opzoeken. Ik krijg het niet voor niks.

Mijn doel weegt dus zwaarder dan het gevoel van onzekerheid van mij zelf. En daarmee motiveer ik mezelf om door te gaan.

Dus.. nu, een paar weken verder, ben ik er wel klaar voor om mezelf te laten zien. En binnenkort ga ik via mijn blogs op mijn website ook van mij laten horen. Alles, stap voor stap.

De kleine stappen die ik nu zet, maken mij steeds een beetje meer trots. Trots op dat ik het nu wél durf om alleen op de foto te gaan. Trots op dat ik mezelf nu wél durf te laten zien. En trots op dat ik mijn onzekerheid aan de kant schuif voor het toewerken naar mijn dromen.

Hoe kijk jij naar foto’s van een ander? Waarschijnlijk heel anders dan naar foto’s van jezelf. Daarin ligt voor mij ook een les te leren.

Foto: Michael Graste Photography

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.