Je nieuwsgierigheid en passie vertellen je jouw krachten

Werkte de afgelopen week samen met iemand die me verhalen bleef vertellen over de geschiedenis en mythes van het oude Griekenland. Duidelijk zijn passie, zich daarvan niet echt bewust.

Hij vertelde me dat hij er veel meer over wil weten maar dat er bijna niks van online te vinden is (veel verhalen hoort hij “op straat”) waarna ik de vraag stelde waarom hij zelf niet start met het documenteren ervan.

‘Daar had ik nog niet aan gedacht.. dat is niks voor mij.’

Vaak zijn we ons helemaal niet bewust van de talenten en passies die we in dit leven hebben meegekregen. Maar iedereen heeft ze om zijn of haar ding hier op aarde te kunnen doen.

Het zijn dingen die voor ons zo natuurlijk en vanzelfsprekend zijn dat ze eigenlijk voor het oprapen liggen en toch niet worden gezien.

In mijn geval realiseerde ik me pas hoe eten en koken onlosmakelijk met mij verbonden zijn toen ik stories begon te maken.

‘Ik heb het wel erg vaak over eten hè? En eerlijk, ik kan daar geen genoeg van krijgen.’

Soms zijn er van die momenten waarop ik mezelf afvraag: waarom heb ik nou net déze krachten gekregen? Wat heb ik daar nou aan? Kon het niet iets anders zijn, zoals dát?

Een identiteit in mij die liever iets anders wil zijn en doen; het ego dat gelooft dat ik pas toe doe – waardevol ben – als mijn realiteit overeenkomt met ‘dat plaatje’.

Ik kon die dingen dan dan moeilijk als mijn krachten zien en waarderen, terwijl het juist schatten zijn om me te verbinden in de wereld ??

Laat ik voorop stellen: iedereen is vrij
Vrij om alles te doen en alles te zijn.

Maar wens jij je fijn te voelen en te leven in lijn met wie je echt bent, dan zal het omarmen van jouw talenten en krachten jou geven wat je wenst. Ook al is dat anders dan hoe je het met je hoofd graag zou zien.

Je krachten maken je niet alleen ontiegelijk blij en rijk, je bent er ook steengoed in. En omdat jij daar zo goed in bent mag je dat op jouw manier aan jezelf en de wereld geven.

Geef daarin het gevoel dat je verlangt te ervaren en de rest volgt vanzelf.

Vertrouw

Waar kan jij geen genoeg van krijgen? Over welke onderwerpen raak jij niet uitgepraat?

Vraag het aan je omgeving.
Hierin liggen antwoorden.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.