Liefde.

Hier om schoonheid, verbinding en liefde zichtbaar te maken

Mijn naam is Kristel Walenberg (1989) en de meeste mensen kennen me van Instagram waar ik vlog en kijkers meeneem in mijn inspiratievolle vrije liefdeleven. 

Ik doe waar ik van hou en geniet. Ik reis, kook, luister en stel vragen. Ik schrijf, organiseer, film en maak schoon.  

Mijn ervaringen en inzichten deel ik in blogs, vlogs, lezingen en videolessen. Ik help zelfstandigen en bedrijven in hun communicatie. Ik doe schoonmaakprojecten, ruim op, zowel in Nederland als wereldwijd. En als privé kok kook ik bij mensen thuis en voor retraites. 

Bewust zijn in het dagelijks leven. Spiritualiteit in de praktijk. Helder, eenvoudig, zonder poespas en dankbaar. In Liefde.  

 

My Soul Journey

Het was nooit mijn bedoeling om lang weg te blijven. 100 dagen was het idee. En zelfs op de dag van vertrek was ik me niet bewust van het verlangen naar een leven in de wereld en on the road

Ik had alles waarvan ik dacht dat mijn hartje het begeerde

Wonen in een prachtig huis op de Markt in Maastricht. Samenzijn met een zorgzame, lieve, inspirerende man die me aanmoedigde en steunde in het verlangen te groeien. Alle ruimte om over de hele wereld te reizen, opleidingen te volgen, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten.  

Ik had alles waarvan ik dacht dat mijn hartje het begeerde. Méér zelfs dan waar ik ooit van had kunnen dromen. En toch voelde ik me onvervuld, ontevreden en leeg. 

Ik schaamde me voor mijn gevoelens en gedachtes, twijfelde zo vaak aan mezelf en kwam steeds terug bij dezelfde vragen: ‘Ben ik wel normaal? Mankeer ik iets? Zal ik ooit in staat zijn wél gelukkig en tevreden te leven?’

Ik probeerde mezelf gelukkig te denken door te zeggen dat ik gewoon méér dankbaar moest zijn. En terwijl het gros van mijn omgeving zei dat dit nou eenmaal is hoe het leven is, zei alles in mij dat in ieder geval mijn leven niet zo bedoeld is te zijn. Maar hoe dan wel? 

Ik had geen idee, wist niet wie IK was, dus hoe kon ik dan een leven leven dat wel goed voelt en bij me past? 

'Ik zag nog maar één mogelijkheid en dat was all-in gaan.'

'Breng me alsjeblieft op het pad dat klopt.'

Na 6 jaar tal van opleidingen, cursussen en programma’s te hebben gedaan in en over mindset, vrijheid, ondernemen, NLP, gelaatkunde en spiritualiteit voelde ik 2 jaar geleden (eind 2020) de drang en noodzaak om all-in te gaan.

Ik had nog maar één wens en doel in mijn leven en dat was het antwoord vinden op een zinvol leven, dat voor mijn gevoel klopt. En zo kwam ik via een video op YouTube terecht bij Jeannette van Raaij die me – nog voordat ik me er van bewust was – opleidde, inspireerde en bewust maakte van Leven in Liefde.

De relatie waarin ik was kwam ten einde. Ik verhuisde terug naar de omgeving van mijn roots. Ik stopte met het importeren van een schoonheidsproduct dat me ooit ondernemer maakte en ontdeed me van 80% van mijn spullen.   

Eerst liet ik alles los waarvan ik voelde dat het niet meer paste en daarna vertrok ik voor 100 dagen op reis met een budget van 1 euro per dag. 

Zonder plan en met Israël als bestemming creëerde ik ruimte om mijn eigen waarheid te vormen over wat het betekent om op deze planeet mens te zijn.

Ik reisde met 1 euro per dag door Europa en nooit eerder voelde ik me zó rijk

In 2021 reisde ik 74 dagen met 1 euro per dag door Europa. Op gevoel belde ik bij mensen aan met de vraag of ik voor ze mocht koken en of ze een slaapplek voor me hadden. Ik dacht niet na over straks en morgen, leefde van moment naar moment en zei JA tegen alles wat zich aandiende en goed voelde. 

Ik reisde 9.000 kilometer, was in 9 landen, had 1 euro per dag om aan mij zelf te besteden en nooit eerder voelde ik me zó rijk.

Griekenland

Na 74 dagen vond ik mijn antwoorden, maar dat was niet waar mijn reis stopte. Ik kwam terug naar Nederland, zegde mijn huur op, ontdeed me van nog meer spullen en vertrok voor onbepaalde tijd op reis. 

Ik ging terug naar Griekenland om mijn auto op te halen en terwijl het mijn plan was om naar Nederland terug te rijden bedacht ik me dat het leuk kon zijn nog eerst een rondje te rijden door Peloponnesos (het vaste land van Griekenland). 

Zoals altijd bepaalde ik mijn richting op basis van een plaatsnaam die er mooi geschreven stond en zo belande ik in Kalo Nero, waarvan later bleek dat het Goed Water betekent. 

Op aandringen van een ober ontmoette ik Lucianos, een jongeman die er zijn doel van maakte me minimaal 1 maand in de regio te houden. Hij vond voor mij een slaapplek bij zijn oom Sakis in Kyparissia. In plaats van 2 nachten bleef ik 10 weken, want alles viel op z’n plek. 

Het was alsof ik er mijn paradijs mocht vinden. Met bergen die uitlopen in zee, vergezichten die mij het gevoel van Hawaï geven en zon, vruchtbare grond en olijfbomen in overvloed.

Kijk ik om me heen dan zie ik mijn lievelingskleuren: natuurgroen en duizend tinten blauw. Verdwijnt de zon achter de horizon dan is de hemel als een regenboog, overal pastel. 

De nacht is zo zwart dat ik miljoenen sterren zie stralen. Die me er aan herinneren dat ik op planeet Aarde ben. En voel ik me bij het zien van die oneindige ruimte zo intens dankbaar dat we hier als mensen, nu, in het paradijs mogen leven.

Een cultuur die vol is met simpelheid, puur. Met respect en liefde voor eten, zo veel kennis over gezondheid en waar het nog gebruikelijk is te leven in verbinding met de natuur.

Een plek ver weg van de massa, waar het stil is, ruimtelijk, inspirerend en eenvoudig. 

Projecten

Nu reis ik verder, deel ik mijn kennis en ervaringen in cursussen, lezingen, blogs en vlogs en doe ik projecten om schoonheid, verbinding en liefde zichtbaar te maken

Ik luister en stel vragen. En zo…

– Help ik zelfstandigen en bedrijven met hun communicatie.
– Ik geef zelfstandigen en bedrijven feedback op hun (website)teksten.
– Ik help met de bouw van websites. 
– Ik maak schoon en ruim op uit respect voor spullen en de Aarde.
– Ik maak schoon en ruim op voor helderheid van geest. 
– Ik begeleid mensen als opruimcoach.
– Ik werk als privé kok en host thuisdiners.
– Ik geef workshops in food, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.
– Ik organiseerde retraites, in Griekenland bij mij thuis.
– Ik organiseer samenkomsten en dansevenementen.
– Ik deel de recepten die ik leer en ontvang.
– Ik schrijf en vertel over mijn zielsreis als Kristel hier op Aarde. 
– Ik schrijf, film en maak portretten van inspirerende mensen die ik ontmoet. 

Ik zeg JA tegen bijna al het werk dat voorbij komt. Ik ben nieuwsgierig en geloof mijn intuïtie. Hierin ervaar ik vreugde, het maakt me veerkrachtig en ik ontwikkel skills. 

Ik LEEF. Voor verwondering, plezier, avontuur en verbinding.  

Liefde.

Wat anderen zeggen...

‘In 4 dagen mijn huis opgeruimd. Kristel is de emotionele support en leid je dmv het stellen van vragen naar inzichten waardoor je bewust wordt van jezelf en je spullen.’

‘In combinatie met jouw verhaal, de olijfolie en het brood werd het een totaalbeleving en hadden we het gevoel dat we even in Griekenland waren.’

‘Stoer hoe je je vrouwelijke assertiviteit combineert met het zorgzame zachte. Je weet wat je doet en draagt op een unieke  manier uit wie je bent.’

‘Door jouw zijn, de aandacht voor mens en natuur en het bewust genieten heb je mij geïnspireerd om liefde en toewijding te ervaren in alles wat ik doe.’

‘Je merkt niet dat zij er is en je merkt heel goed dat zij er is: op de achtergrond maar met enorm veel liefde en passie voorbereid.’

Hans Both

‘De gesprekken die we hebben gehad met Kristel helpen wel goed om het gevoel terug te halen. Het is een way of living, terug naar wie je bent.’

‘Als iemand mij het afgelopen jaar heeft geleerd te vertrouwen op mijn intuïtie en te luisteren naar mijn gevoel dan ben jij het wel.’

‘Voor het eerst in heel lange tijd voelde ik me gelukkig met mezelf.’

Carin

‘Dank je wel voor de fantastische week. Ik kom graag nog een keer terug.’

Siem

'Geniet.'

Leven in Liefde

Geeft mij zelfvertrouwen, innerlijke rust en houvast. Met de uitnodiging om het leven totaal te ontvangen. In vreugde, boosheid, angst en verdriet. 

Is het leven er om te leven.
Is er zowel licht als donker. 

Is het paradijs op Aarde.
En mag ik weten waarop ik wel invloed heb en waarop niet. 

Is mijn gevoel er vóór mij.
Om me te leiden in het leven dat ik verlang te ervaren. 

Brengt Leven in Liefde verwondering. Creatief, inspirerend, verbinding en vrij. 

Liefde voelen.
Liefde horen.
Liefde zien.

Ben ik de Bron en schepper van al wat ik ervaar. En is het mijn taak van zijn om Liefde (door) te geven, voelen en ervaren, in al wat ik doe, nu.

Ook mij

Roots

Ik groeide op in Meijel, een dorp in Noord Limburg, met ouders die plezier aanmoedigde i.p.v. presteren en waar ik in een veilige en vrije omgeving het leven kon ontdekken.

Vroeger

Ik werkte 12 jaar in sales en startte als ondernemer met het importeren van een schoonheidsproduct.

Opleidingen

Ik deed VMBO, MBO en HBO Commerciële Economie. En daarna deed ik tal van opleidingen in mindset en zelfontwikkeling, maar vond mijn antwoorden in de opleiding Leven in Liefde van Jeannette van Raaij.

.

Reizen

Tot 2021 was ik me niet bewust van het verlangen en de wens om over de wereld te reizen. Het begon als een project van “maar” 100 dagen. 

Dansen

Is mijn vorm van meditatie. Haalt me uit mijn hoofd, brengt me in mijn lichaam. Dansend, genieten!

Leven in Liefde

Bracht mij terug naar huis. Laat mij de verbinding voelen met het leven en ervaar ik dat ik veilig ben. Verbonden met Liefde, de Bron, de Schepper, God. 

Samenwerken?

Mijn geld verdien ik met schrijven, communicatie advies, websites bouwen, vragen stellen, koken, organiseren, opruimen en schoonmaken. Veel van mijn kennis deel ik via Instagram gratis.

Mijn ervaringen en inzichten deel ik in blogs, vlogs, lezingen en videolessen. Schoonmaakprojecten en opruimen, doe ik zowel in Nederland als wereldwijd. Voor verbinding en een schone wereld.

Benieuwd naar een samenwerking?