Stoppen of doorgaan? Welke vragen stel ik mezelf bij het nemen van een beslissing om vrijheid te ervaren?

Soms is het meest liefdevolle wat je kunt doen ‘uit liefde loslaten’. Loslaten omdat je weet: jij verdient echt veel meer aandacht, tijd en energie dan dat ik jou nu geef. Bij mij krijg jij niet het beste.

Terwijl ik me aan het ontdoen was van spullen werd ik precies twee weken geleden wakker met de gedachte dat ik ook mijn kindje KAQUN moest loslaten om helemaal vrij te zijn.

Ooit heb ik met mezelf afgesproken dat ik alleen maar dingen in mijn leven wil waar ik blij van word, energie van krijg, in geloof en die mijn leven verrijken.

Wanneer ik me ergens aan committeer vind ik dat dat ding of die persoon alle liefde, aandacht en tijd van mij verdient te krijgen die ik heb te geven. Dus als ik voel dat het begint te wringen is het tijd om de situatie onder ogen te zien.

Ik stelde mezelf de volgende vragen: maakt het mij écht nog blij? Of hou ik er uit angst aan vast? Geef ik wat het verdient? Ben ik nog wel écht zo liefdevol als dat ik verlang te zijn? Geef ik waarvan ik weet dat ik het maximaal kan geven? En, eigenlijk het enige dat echt telt, wat zegt mijn hart?

Ik realiseerde me dat als ik echt eerlijk was, KAQUN vasthield omdat ik bang was dat het niet meer te verkrijgen zou zijn in Nederland op het moment dat ik het zou loslaten. Maar onbewust riep ik al maanden dat ik het ’t liefste aan iemand wilde geven zodat het in goede handen zou zijn. En, ik verdiende er toch geld mee? Waarom moest ik er dan zo nodig van af?

Ondanks dat de verkoop gewoon doorliep, was ik me er al lange tijd van bewust dat ik met voor KAQUN te veel kansen liet liggen. En daar voelde ik me schuldig over. Als een last droeg ik het met me mee terwijl ik diep van binnen wist dat het niet meer bij mij hoorde.

Ik besloot dat ik er uitgehaald heb wat er voor mij in zat. Het maakte van mij een ondernemer, trok me 4 jaar uit mijn comfortzone en was de aanleiding om meer concrete stappen te zetten in wat ik wil en kan geven. Het liet me zien dat ik het heus wel kan en dat er eigenlijk niet zo veel is om bang voor te zijn in het ondernemersleven.

Het is nu in goede handen. Ik ben weer net zo blij als toen ik in november 2019 deze foto maakte bij het ontvangen van mij eerste voorraad gels. En mijn enige wens – voorzetting van de bereikbaarheid – is vervuld.

Met de overdracht en distributie van KAQUN Gel aan mijn beste klant en vriendin Elvera, zette ik afgelopen vrijdag de allerlaatste stap die ik moest zetten om me compleet vrij te maken van alle verantwoordelijkheden die ik niet meer wil dragen omdat ze niet meer passen bij wie ik echt ben.

Het maakte mij vrij om mijn leven opnieuw in te richten zoals dat wel bij mij past. En daarmee is er niks meer dat mij nog bindt aan wie ik wás.

Samen proostten we op alles wat het in die 4 jaar heeft gebracht. En op dit nieuwe begin.

Zijn er dingen in jouw leven die je eigenlijk ook wel wilt loslaten? Stel jezelf dan eens dezelfde vragen. Maak afspraken met jezelf en schrijf je belofte op. Op belangrijke momenten word je aan deze belofte herinnerd en voel je dat je jezelf niet langer tekort wil doen.

Dit leven heeft een deadline. Doe eens iets liefs voor jezelf en verspil geen tijd.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.