De brandstof, het geld en eten raakt op

23 juni 2021, Freiburg im Breisgau

Kreeg een geschenk uit de hemel toen ik al rijdende op een bergweg – – – zag verschijnen op m’n dashboard, over de inhoud van m’n tank.

In tegenstelling tot de 20 kilometer die ik nog kon rijden – en ook nodig had volgens de navi om tot het volgende tankstation te komen – liep de auto helemaal leeg.

De meegenomen voorraad eten raakt op, de brandstof is helemaal op en het ontvangen geld raakt (is) op. Het wordt me warmer onder de voeten. Heb met mijn meegenomen eigen middelen even kunnen wennen en vanaf nu gaat het anders worden. Moeilijker wellicht.

Ik wist natuurlijk dat ik dit punt ging bereiken. Daarom doe ik ook niet extra zuinig, want dit is alleen maar uitstel van executie. Vooruitschuiven van het punt dat toch ooit komen gaat.

Wat als ik met lege handen aan kom bij het volgende gastgezin? Wat kan ik aanbieden, geven, vanuit mezelf?

Het gevoel van angst en stress liet me realiseren dat dit precies is waar deze reis, dit hele project over gaat.

Omdat ik geloof, gewend ben, dat ik vooruit moet denken, plannen, om zekerheid te garanderen, schiet ik in angst wanneer ik denk, geloof, dat die zekerheid wegvalt. Ik durf niet volledig te vertrouwen. Wil beheersen en controleren hoe iets gaat.

In de laatste podcast van @jeannette.vanraaij (#50 Leven in het Paradijs met jouw Creatiekracht ??) van de Leven in Liefde Podcast hoorde ik vandaag dat stres-situaties zoals dit een uitnodiging voor mij zijn om ruimer te worden; meer bewust.

Stres-situaties zijn een uitnodiging om tot inzicht te komen, weten, dat ik ruimer ben dan overtuiging, identiteit, waar ik aan vasthoud op dat moment.

Geld in relatie tot het leven begrijpen. Blijft nog steeds een uitdaging. Gelukkig wordt het wel al iets meer helder.

Ik koester onze vriendschap Tankstation ⛽️

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.