Terug naar mijn tienertijd

Hoe complex en eenvoudig wens ik het te maken? En welke boodschap heeft mijn jongere ik aan mij?

Zonder dat ik er bewust naar op zoek was viel in Kyparissia veel voor mij samen. Want naast dat deze omgeving voeding was voor mijn interesse in zelfvoorzienend leven, ervaarde ik een diepe innerlijke rust bij de eenvoud van dit bestaan.

De plek herinnerde me aan mijn tienerjaren waarin mijn leven draaide om vier dingen: liefde, verbinding, inspiratie en vrij zijn. Dat doorleefde ik toen helemaal.

Op twaalfjarige leeftijd pootte ik op zaterdagmorgen prei om met leeftijdgenoten te kunnen zijn en later plukte ik tomaten om al die andere leuke mensen weer te zien.

Ontmoeten, vragen stellen, geïnspireerd raken door wat de ander zegt en me verbonden voelen in de dynamiek van een gesprek. In het weekend dansten tot we er bij neer vielen, ‘born to feel alive’.

Onbezonnen deden we waar we op dat moment zin in hadden. We leefden van stap naar stap, dachten in mogelijkheden zonder het onnodig complex te maken en stonden onszelf toe om vrij te voelen en vrij te zijn. We gebruikten onze creativiteit voor het bedenken en meemaken van het volgende leuks, ons ervan bewust dat we er zelf wat van moesten én konden maken.

Ik liep met een lach op mijn gezicht,
voelde me geliefd en groeide.

We hadden helemaal niet veel nodig, vulden onze rugzak met ervaringen terwijl we leefden met het voordeel van die eenvoud.

Het is een keuze om veel van alles te willen.
De vraag is wat het brengt.

Je bent vrij

Geschreven op 21 januari 2022, over Kyparissia (Griekenland)

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.