Vanuit Schiphol: ik ben weer onderweg

On the road again. Met geen idee waar ik terecht ga komen en welke mensen ik dit jaar weer allemaal ga ontmoeten, voelt het deze keer toch anders dan toen ik in oktober naar Athene reisde.

Toen dacht ik dat maar een paar weken weg zou blijven, terug zou rijden naar Nederland en pas daarna weer wel te zien wat next.

Nu voel ik dat ik lang wegblijf en ben ik erop voorbereid dat er van alles staat te gebeuren ✨

Eén deel in mij heeft het liefste de controle. Bijna alle vragen die ik stel gaan over het willen weten HOE, WAT en WANNEER.

Het andere deel in mij verlangt naar openheid en vrijheid. Ontvankelijk zijn voor wat het leven aanreikt. Los van die controle. Één zijn met alles en leven in flow. Avontuur.

Praktisch betekent dit dat ik geen idee heb waar ik naartoe onderweg ben en ook geen idee heb van wat ik allemaal ga doen.

Doet er ook niet toe, want ik hoef alleen te genieten, plezier beleven, bewegen en voelen van stap naar stap.

Ik geloof dat wanneer we echt oké zijn met het ‘niet weten’, en genoeg ervaringen hebben met dat het leven altijd precies aanreikt wat er mag zijn, we rust, vrede, plezier en vertrouwen in onszelf zullen voelen. Altijd. Overal. Ongeacht de situatie.

En in het ervaren van dat rotsvaste vertrouwen durf ik vrij te zijn, durf ik te leven in overgave en sta ik open voor alles wat er is en zich aandient.

Vrij zijn, vrij voelen, is ons verlangen.

Het maakt veerkrachtig in plaats van het gevoel te hebben dat het leven me overspoeld, omverblaast en overkomt. Het is de basis die zorgt voor het weten hoe met situaties om te gaan.

In flow meebewegen in plaats van vechten en strijden tegen wat is.

Zeer waarschijnlijk gaat het helemaal anders lopen dan hoe ik het me nu verbeeld heb en dat is dan ook prima ??

We hebben niks om te bewijzen

En we zijn vrij

Geschreven op 10 januari 2022, vanuit het vliegtuig tussen Amsterdam en Athene

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.