Waarom een liefdesrelatie aangaan als alle liefde die je voelt komt uit jezelf?

Als alle liefde die je voelt uit jezelf komt. Waarom wil je dan nog een relatie? Wat is een liefdesrelatie dan nog (waard)?

Met het inzicht over liefde bekroop me in eerste instantie best wel een teleurstellend en boos gevoel. Het voelde als dat liefde en een liefdesrelatie één grote illusie waren. Want als alle liefde die ik voel uit mij komt, wat heb ik er dan nog aan?

Gelukkig realiseerde ik me al gauw dat liefde en verbinding juist onze drijfkracht zijn. Ons verlangen is onze motor.

Wij zullen altijd het verlangen in ons hebben om ons te verbinden. Wij zullen altijd het verlangen in ons hebben om liefde te geven en voelen. Wij zullen altijd het verlangen houden om creativiteit en vrijheid te ervaren.

Dat is wie wij zijn. Wij zijn ons verlangen en alles wat we doen, al ons gedrag, doen we om te voelen en te ervaren. Altijd.

Een liefdesrelatie is er dus om jezelf bij de allerfijnste, mooiste en lekkerste persoon op aarde te ervaren. Iemand bij wie jij jezelf toestaat om jezelf te geven. Bij wie jij je vrij voelt om helemaal jezelf te zijn. Iemand bij wie jij in je kracht staat en die weet dat jij vrij bent om te ervaren wat jij verlangt te ervaren. Op jouw eigen vreugdevolle manier.

En dan is een relatie een cadeau. De kers op de taart. Dan is de relatie jouw mogelijkheid om jezelf in weer een andere rol – namelijk als partner – te voelen en ervaren. In die verbinding zit de vreugde en het plezier.

Je hebt de ander dus niet nodig om in jou iets op te vullen wat je niet zelf al hebt. De ander is ook niet het missende stukje dat jou compleet maakt of wat jou compleet laat voelen.

Jij bent al compleet. Jij bent al heel. Jij hebt niet iemand nodig om gelukkig te zijn.

Jij voelt je gelukkig als jij jezelf bent en jezelf met jouw liefde, creativiteit, inspiratie, vrijheid en schoonheid geeft. Jij voelt je gelukkig als jij jezelf ontvangt in wie jij echt bent. Jij voelt je gelukkig als je doet waar jij vreugde door ervaart.

Als je dat zo kunt voelen hoeven liefdesdingen, relaties, niet meer stressvol, verdrietig, pijnlijk of beklemmend te zijn. Dan weet jij dat jij zelf bepaalt hoe jij een situatie ervaart.

Hoe weet je dan wie de liefde van jouw leven is als alle liefde die jij voelt uit jou komt? Kun je dan met iedereen een relatie hebben? Dat is toch niet hoe het is en werkt?

Liefdesrelaties zijn gevoelsverbindingen. Je aangetrokken en verbonden voelen tot iemand is iets intuïtiefs. Je weet en voelt vanuit je ruimere bewustzijn, je intuïtie, dat het die persoon is met wie jij je leven wilt delen. Dit kun je niet verklaren en beredeneren. Dat kun je alleen intuïtief voelen, zien en weten.

Dat kun jij alleen zelf. En dat is altijd het voelen in het Nu.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.