Waarom ontmoet ik jou?

3 november 2021, Kyparissia (Griekenland)

Soms heb ik het gevoel dat ik onderweg ben om het ene bijzondere mens na het andere bijzondere mens te ontmoeten. Alsof er over de hele wereld mensen zijn verspreid waarvan het de bedoeling is dat ik ze ontmoet.

Soms zijn dit mensen waarvan ik binnen no time weet dat ik altijd van ze zal houden. Niet omdat ze hier iets speciaals voor hebben gedaan of eerst langdurig goed gedrag voor hebben getoond, maar omdat het zo voelt en dus zo is. Gewoon om wie ze zijn.

In mijn verlangen naar liefde (zoals ik geloof dat het bedoeld is) dragen deze ontmoetingen bij aan het compleet maken van het beeld hoe ik liefde in dit leven mag en wens te ervaren. In een liefdesrelatie, vriendschappelijk, of in welke vorm dan ook.

Eerst roepen deze gevoelens vragen op. Want, waarom ontmoet ik jou? En waarom voel ik wat ik voel bij jou? Daarna vallen stukken op hun plek.

Nu gaat dit over liefde en vrij zijn.
Over het laten vliegen van een paradijsvogel.

Ik ontmoette iemand bij wie ik voel: jij bent zo een mooi mens en ik voel zo veel liefde voor jou, dat ik nooit iets zal doen, vragen of verwachten van jou dat je zou kunnen remmen in wat jij verlangt te doen en beperken in wie je wenst te zijn.

Een vrije geest die te mooi en waardevol is om niet totaal vrij te zijn.

Met dit schrijven realiseerde ik me dat dit niet alleen van toepassing is op of geldt voor de persoon die dit gevoel in mij vertegenwoordigt, maar voor elk mens dat bestaat.

Jouw vrij zijn, vrij voelen en reis is het enige wat er toe doet. Het mag. Echt.

In Liefde

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.