Wat betekent de emotie boosheid?

Boosheid. De emotie die van mij soms een mini-terrorist maakt in zelfdestructie. Duurt meestal niet lang hoor, maar veroorzaakt dan wel deze frons op mijn gezicht.

Boosheid. Een interessante emotie die we nodig hebben om in beweging te komen. Boosheid zorgt ervoor dat we opstaan, onze vuisten ballen en laat ons laat besluiten: ik ga het op mijn manier doen. Ik mag er zijn. Ik ben wél genoeg. Ik ben wél lief.

Boosheid brengt ons in beweging en gaat altijd over jezelf.

Boosheid vertelt jou: ik verlang om liefde, verbinding, vrijheid, inspiratie en creativiteit ervaren, maar voel dit niet.

Boosheid gaat over overtuigingen en verwachtingen die we onszelf opleggen in een rol waardoor we wegstappen van wie we echt zijn. En dat vinden we niet fijn.

Voel ik boosheid? Dan onderzoek ik of ik in een jas probeer te passen die eigenlijk te krap zit, omdat ik groter ben dan de rol die ik op dat moment aanneem.

Boosheid in de liefde gaat over: ik verlang om verbinding te ervaren en ik verlang om liefde te ervaren, maar ik mis dit gevoel. Boosheid is een roep naar liefde en verbinding.

Je bent niet boos op die ander omdat je die ander stom vindt. Je bent boos omdat die ander jou triggert of een spiegel voorhoudt waarin jij door jouw overtuigingen – de dingen die jij als vanzelfsprekend en automatisch als dé waarheid (of realiteit) aanneemt – het gevoel krijgt dat jouw verlangen niet door de ander wordt vervuld.

Maar de ander kan jou helemaal niet geven wat jij verlangt te ervaren. Dat kun je alleen aan jezelf geven. Jij staat zelf aan het begin van het gesloten systeem van jouw gevoel. Jij bent zelf degene die het gevoel creëert. Jouw gevoel is alleen IN JOU.

Hoe meer jij écht jezelf bent, hoe meer vreugde jij zult ervaren. Want dat is het enige wat jij wil in jouw leven: jij wil jezelf zijn en jezelf ervaren.

Denk eens aan de momenten en mensen bij wie jij je het meest blij en gelukkig voelde. Ik wed dat dat de momenten waren waarop jij voelde: ik ben nu echt helemaal mezelf. Ik wed dat jij op dat moment voelde: wow, dit klopt. Alles stroomt zoals het hoort te stromen.

Dit is ook de reden waarom je iemand wel of niet leuk vindt. Als jij jezelf bent, helemaal zoals jij écht bent, vind jij die ander geweldig. Want die “laat” jou zijn wie jij echt bent.

En jij wilt alleen maar mensen om je heen bij wie jij voelt helemaal jezelf te (kunnen) zijn.

Je wilt altijd jezelf zijn, zonder dat iemand een oordeel heeft over jouw overtuigingen of verwachtingen en wensen heeft bij hoe jij op een bepaalde manier “moet zijn” om goed genoeg te zijn om liefde of goedkeuring van die persoon te krijgen.

‘Als jij dit doet + zo bent = krijg je mijn liefde’

Dit is voorwaardelijke liefde, die ik ook wel transactionele liefde noem.

‘Ik geef jou dit en jij geeft mij dat. Alleen dan houden wij van elkaar. Dat moet in balans zijn en als dat niet in balans is hou ik niet meer van jou.’

Onvoorwaardelijke liefde is: ‘ik hou van jou, no matter what…’

Dat is heel iets anders.

Onvoorwaardelijke liefde is de enige vorm van liefde om ultieme vrijheid te kunnen ervaren.

De ultieme vrijheid om ALTIJD helemaal jezelf te zijn.

Emotie boosheid voelen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.