‘Wat kan ik nu al doen om te ontdekken wat wel bij mij past?’ Begin met schrijven!

4,5 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven in mijn “dag”-boek en sindsdien beschouw ik het als mijn “coach” of luisterend oor.

Wat ik regelmatig doe – en ook iedereen waarmee ik praat als eerste aanraad – is: begin alsjeblieft met schrijven. Gun het jezelf om dit een periode (bijvoorbeeld minimaal een jaar) te doen én sta jezelf toe om te fantaseren, verzinnen en dromen. Grenzeloos!!

1) Beschrijf jouw ideale leven hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Ben specifiek!

Hoe besteed jij je tijd (van uur tot uur of van dagdeel tot dagdeel)? Met welke mensen ga je om? Hoe voel je je daarbij? Wat zie je allemaal om je heen? Wat hoor je? Wat voel als je dat leven leeft? Hoe is de relatie met je partner, kinderen, ouders, collega’s en vrienden? Hoe woon je? Hoe begin je jouw dag? Wat eet je? En hoe eindig je jouw dag? Beschrijf het allemaal zoals jij het ziet en voelt.

2) Daarna is het de uitnodiging om Nu al het gevoel te geven zoals je dat ook in je mooiste leven verlangt te ervaren.

Hoe verlang jij in jouw mooiste leven met je tijd om te gaan? Geef daar nu al je tijd aan.

Hoe lief ben je tegen jezelf en de mensen om je heen? Ben nu al zo lief!

Hoe veel aandacht en liefde geef je aan je voeding, woning, planten en de natuur? Geef nu al die aandacht en liefde op die manier!

Met wie ga je om? Ga daar nu al mee om!

Wat eet je? Eet nu al op die manier!

3) Ook al is het complete plaatje nu misschien nog niet zoals je dat eigenlijk voor je ziet. Je kunt wel nu al heel veel doen en geven wat je straks ook verlangt te ervaren.

Wat je Nu geeft is wat je straks ook ervaart.

Jij bent vrij om dat nu al te voelen!

Dit gevoel is IN jou! Sta jezelf toe om ruimer te zijn. Vrij! En sta jezelf toe om die nieuwe jas aan te trekken. De jas die wel past 🙂

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.