Wat vinden je ouders ervan wat je doet?

Weer even dichtbij ? De meest gestelde vraag van het afgelopen jaar is toch wel wat mijn ouders er van vinden wat ik allemaal wel en niet doe. Mijn antwoord daarop is dat ze ondertussen gewend zijn aan mijn moves. Geen idee of ze er nog van staan te kijken.

Ik weet, zie en hoor heus wel dat ‘t vaak oncomfortabel voor ze voelt dat ik zo beweeglijk ben en niet zo vast.

Het ene moment stop ik met een baan, dan stap ik uit een relatie, dan stop ik met het importeren van een product waar ik mijn ziel en zaligheid in heb liggen en dan drop ik out of the blue de boodschap dat ik ga reizen, volgende week al vertrek met als laatste toevoeging dat ik dit ga doen met 1 euro per dag. Eenmaal onderweg bel ik op met de boodschap dat ik echt niet naar huis kom na 100 dagen, zeg ik de huur van het appartement op en laat ik weten dat ik misschien wel nooit meer in Nederland ga wonen. Dan weer beslis ik dat ik morgen naar Griekeland vertrek om de auto op te halen in de veronderstelling dat ik binnen een paar weken wel weer terug ben. En binnen no time is het roer weer om en bel ik op met de vraag of ze alsjeblieft een doos met warme kleren willen opsturen want ik blijf bij nader inzien toch voor onbepaalde tijd weg.

We zijn volwassen mensen. Mijn keuzes maak ik over het algemeen altijd alleen. Ik vertrouw mezelf en breng na mijn beslissing alleen de boodschap.

Ervaren ze hierdoor soms ongemak? Ja, zeker.

Ben ik me ervan bewust dat ik soms een pain in the ass ben voor mensen die dicht bij me staan? Ook dat.

Mijn reis is niet alleen een verrijking voor mij maar ook voor het proces van mijn ouders. En dus zeg ik dan weer met een smile: ‘Pap, mam, ik ben een product van jullie bloed. Zie deze ontwikkeling als ook een groot cadeau voor jullie!’?

Onze ouders brachten ons op de wereld om ons eigen leven te leven. Als zij pijn ervaren bij wat jij doet mogen ze bij zichzelf onderzoeken wat zij hier mee mogen. Daar ben jij niet verantwoordelijk voor. Laat dit bij de ander. En doe je leven op een manier die jij wenst voor jou zelf.

Het geluk van onszelf kunnen we niet in de handen leggen van een ander. Ook niet een beetje. Het zorgt voor verwachtingen, claims en is niet vrij.

In Liefde ❤️

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.