Zou je dat wel doen? Zo open en eerlijk zijn?

Zou je dat wel doen? Zo open en eerlijk zijn? Ben je niet bang dat mensen je dan minder deskundig of professioneel vinden? Hoor je als coach niet de wijsheid in pacht te hebben? En de meest zelfverzekerde persoon op aarde te zijn die het antwoord weet op alle vragen?

Voor mij is kwetsbaar zijn, durven kijken, omarmen en groeien de essentie van ‘het leven’. Is het delen van dat proces dan niet juist het meest zuivere wat ik kan doen?

Ik voel me zeker genoeg om mijn proces te delen. Ik wil laten zien wat ik doe – en wat nodig is – om mijn doelen te realiseren. In de hoop dat ik anderen hiermee kan inspireren.

Elk mens is zo complex en bijzonder dat ik mij ervan bewust ben dat iedereen zijn eigen cocktail heeft met dingen die wel of niet werken.

Het is niet aan mij (als mens en ook niet als coach) om dit voor iemand anders in te vullen. Het is jouw proces om dit zelf te ontdekken.

Ik geloof dat ik dit leven heb gekregen om bepaalde eigenschappen in mezelf te ontwikkelen. Uitdagingen en situaties die in mijn leven voorbij komen zie ik daarom als kansen om te groeien. Hoe meer er gaande is, hoe meer ik groei.

Soms is dat super irritant. Maar omdat ik dit ondertussen heb geleerd kan ik er ook om lachen en troost ik mezelf met de woorden ‘jeetje, wat ben jij aan het groeien’.

Ben ik dus onzeker? Nee. Ben ik zielig of een slachtoffer? Nee, absoluut niet! Ik voel me een geluksvogel dat ik dit zo bewust mag meemaken.

Als ik met mijn proces maar een klein beetje herkenning bij jou kan creëren en jou kan motiveren om ook in beweging te komen en door te blijven gaan, dan heb ik mijn doel al bereikt.

En wat betreft het hebben van alle antwoorden… zodra ik alle antwoorden op het leven heb, kan ik als een gelukkig mens sterven. Maar meer nog verwacht ik dat ik zelfs dan nog lang niet alle antwoorden heb 😉

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang 1x per maand een e-mail waarin ik deel wat mij geïnspireerd heeft, waar ik blij van word en wat me verder heeft geholpen. Over reizen, food, voelen, bewustzijn en groei.